Thursday, September 13, 2012

Τα φώτα σας!!! :)

Καλησπέρα κορίτσια!! και αγόρια?? Μπαα 
Έχει πιάσει νυχτερίδες και αράχνες εδώ μέσα και είπα να περάσω μια βόλτα να ζητήσω τη βοήθειας σας! Τελικά  πήραμε την απόφαση να κάνουμε τα βαφτίσια μας στο τέλος Νοεμβρίου. Οι μέρες περνάνε και τα διδυμάκια χρειάζονται ολο και περισσότερο χρόνο.  Για αυτό νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσω τις ετοιμασίες σιγά σιγά και ίσως να έχω ήδη αργήσει. Εδώ λοιπόν θα μοιραστώ τις σκέψεις μου και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας, τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας. :)

Πρώτα απ ´ολα σαν θέμα της βάφτισης έχω σκεφτεί το "ζώακια του δάσους" με φθινοπωρινά χρωματάκια μιας που θα είναι και Νοέμβρης. Πράσινο, πορτοκαλί, κίτρινο και καφέ. Την τιμητική τους θα έχουν οι κουκουβάγιες και τα σκιουράκια παρακαλώ, μιάς που υπάρχει ιδιαίτερη αδυναμία... Προχτές καθόμουν και ξεχώριζα τις σφραγίδες που θα χρησιμοποιήσω και βλέπει ο αδερφός μου μια καμηλοπάρδαλη...." Δεν είναι ζώο του δάσους βρε βλαμένο.." μου λέει.. Δεν  έχει και άδικο αλλά τώρα αμα πετάξω ξόφαλτσα και καμιά καμηλοπάρδαλη, κανά λιονταράκι και κανένα ιπποπόταμο μες το βιβλίο ευχών λέτε να μας παρεξηγήσουν??  :-D

1. Προσκλητήρια
´Έχω αυτό το punch της stampin up και σκέφτομαι να κάνω κάτι ανάμεσα από αυτό και αυτό με δύο κουκουβάγιες (αγορακι-κοριτσακι). Δεν ξέρω που θα βρω pattern paper ίδιο για 50-60 προσκλητήρια και δεν ξέρω αν θέλω να το κάνω με τη μορφή καρτας...να ανοίγει και να είναι το κείμενο μέσα ή να είναι ένα φύλλο και το κείμενο απο πίσω? Εσείς τι λέτε?? Μήπως αντί για pattern paper να σφραγίζω με εκείνη την background σφραγιδούλα που κάνει τα νερά του ξύλου? (Αν προλάβω να την παραγγείλω)

2. Μπομπονιέρες
Σκεφτόμουν κάτι απλό χωρίς να είναι πολύ χρονοβόρο και ακριβο. Ένα βαζάκι των 106ml με τα κουφετάκια μέσα σε πολύχρωμο τούλι. Ένα τετράγωνο υφασματάκι καρό ή πούα στο καπάκι, δεμένο με κορδελάκια απο τα οποία θα κρέμεται ένα μεταλλικό ζώακι. Αν βρω βαζάκια που να κλείνουν με φελό ακόμα καλύτερα...

3. Παιδικές μπομπονίερες
Παιδάκια δεν θα είναι πολλά. Και τα περισσότερα απο αυτά μωράκια αλλά δεν έχει σημασία. Σκεφτόμουν το κλασικό  χάρτινο χωνάκι με ζαχαρωτά, γλειφιτζούρι, και κάποιο ξύλινο παιχνιδάκι...ίσως σβούρα. Καμία άλλη πρόταση?? αυτό το χωνάκι για κάποιο λόγο μου θυμίζει ψαράδικο και μάλιστα σαρδέλες...μπλίαχ Κουβαδάκι?? Κάτι άλλο??

4.Δωράκια για τους καλεσμένους στο τραπέζι
Θα φτιάξω σαπουνάκια σε διάφορα χρωματάκια και αρώματα, θα χρησιμοποιήσω καλουπάκια με ζωάκια και θα τα βάλω σε ένα απλό πουγκάκι, δίπλα στο πιάτο του καθενός με ένα μικρό tag  ίσως που να λέει ¨ευχαριστούμε για την παρουσία σας"

5. Στολισμός εκκλησίας
Αρχικά  έλεγα να μην κάνω τίποτα μιας που ο καιρός δεν θα ευνοεί για πολλά πολλά. Μετά είπα να βάλω κάτι μόνο στην κολυμπήθρα και τώρα λέω να βάλω κατι και στην είσοδο της εκκλησίας. Δυο γλαστρούλες με δεντράκια απ' όπου θα κρέμονται πολύχρωμες κορδελίτσες και καραμέλες. Στην κολυμπήθρα μια γάζα με κανα λουλουδάκι ή κανένα ζωάκι ή τίποτα φυλλαράκια από τσόχα....

6. Βιβλίο ευχών
Ένα κοινό βιβλίο, γιατί κυνηγάς τους καλεσμένους να γράψουν σε ένα, σιγά μη κάτσουν να γράψουν σε δύο. Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, μέσα κλασικά με ζώακια, σφραγίδες, die cuts και πάει λέγοντας και απ έξω τι κάνουμε οεο?? έχω αυτά τα dies .... (αυτόκαι αυτό) για πείτε καμιά ιδέα. 
Ένα layout με τα bebe μαλλον και στο τραπέζι ζαχαρωτά, γλειφιτζούρια, pillow cases με καραμελάκια, σοκολατάκια...κτλ κτλ

7. Στολισμός στα τραπέζια
Εδώ τι κάνουμε? το μαγαζί θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα τοπικό μεζεδοπωλείο
Να βάλω κανένα γλαστράκι με κορδελάκια και εκει? Απλά πράγματα όχι καμιά υπερπαραγωγή...

Και μετά φτάνουμε στα χωράφια των νονών. Να βάλω και εκεί το χεράκι μου, λαμπάδες, κεράκια, μαρτυρικά, ξύλινο κουτί, λαδομπούκαλο και σαπουνάκι...
Νομίζω πιο φτηνά θα μας βγει και θα έχουν όλα μια συνοχή μεταξύ τους. Για φανταστείτε να σκάσει μπλέ ο μπέμπης, μες τα ροζ και τα τούλια η μπέμπα και όλα τα υπόλοιπα πρασινοκίτρινα....!!!! Θα πρέπει να το συζητήσω και με τους νονούς πρώτα φυσικά γιατί μπορεί να μην συμφωνούν.

Τώρα που θα βρω χρόνο με δύο μωρούλια  να τα κάνω όλα αυτα, να βγω στα μαγαζιά, να ψάξω, να ψωνίσω...ένας Θεός ξέρει. Γιατί καλά μεγαλώσαμε και κοιμόμαστε τη νύχτα. Τη μέρα όμως? Όλο και περισσότερο μένουν ξύπνια και στους μισάωρους υπνάκους που παίρνουν ανα διαστήματα, δεν συγχρονίζονται, με αποτέλεσμα συνέχεια κάποιο να είναι ξύπνιο. Και  δως του κουβεντούλα, και τραγουδάκια και γουτσου γουτσου και αγκαλίτσες...!! Λάθος δουλειά κάνω....τι γυρεύω εγώ με τα Λύκεια και τα Γυμνάσια?? Σε βρεφοκομικό σταθμό θα ζητήσω μετάταξη! :P

Τα φώτα σας και τις ιδέες σας παρακαλούμε!! :-)

11 comments:

  1. Άντε με το καλό!!!
    Οι ιδέες σου μου άρεσαν!
    Θα βρεις χρόνο και θα τα κάνεις όλα τέλεια, μην αγχώνεσαι, θέληση να υπάρχει!

    ReplyDelete
  2. Με το καλό να τα βαφτισετε!.. όλες οι ιδέες σου ειναι φοβερές το ίδιο και το θέμα!!..Θα σου έλεγα να καταλήξεις, και να ψωνίσεις τα διάφορα που θα χρειαστείς, έτσι που στους μισαωρους ύπνους των παιδιών και τα βράδια, να φτιάχνεις.. επιστράτευσε και ότι φίλους και γνωστούς έχεις, να κάνετε γραμμή παραγωγής!!
    Μια παρατήρηση που έχω είναι τα σαπουνακια να είναι η μπομπονιερα για τους μεγάλους και όχι ξεχωριστό δωράκι.. και θα μπορούσες να φτιάξει και παιδικά σαπουνακια και για τα παιδιά, μια και το έχεις με τα σαπούνια!! και είναι και χρηστικό.. τα χωνάκια μπορείς να τα έχεις στο τραπεζι με τις ευχές με βάζα γεμάτα καραμέλες για να περνούν ολοι!

    ReplyDelete
  3. συμφωνώ με την Παρασκευή!! άντε με το καλό!!!!!!
    τα σαπουνάκια (ειδικα από τα χεράκια σου) θα ειναι σουπερ για τις μπομπο των μεγάλων...και κράτα το ευχαρηστήριο ταγκ, για να το δεσεις πάνω στις πετσέτες τους στο μαγαζί... σκόρπισε στα τραπέζια, πολύχρωμα κουβαδάκια με στυλό κ ταγκς μέσα... και φτιαξε ένα ξυλάκι (να το βαλεις στο κουβαδάκι) και γράψε "γράψτε μια ευχή για τα μικρά μου σκιουράκια"... και εισαι έτοιμη κ εχεις κ ετοιμο τον στολισμό των τραπεζιών μαζί με κάποιο αντίστοιχου χρώματος runner!!!!!

    με το καλό!!!

    ReplyDelete
  4. καλημέρα! συμφωνώ και εγώ με την Παρασκευή και την Ελ για τα σαπουνάκια και τα κουβαδάκια στα τραπέζια...για τις μπομπό έχω δεί κάτι κουτάκια μεταλλικά στρογγυλά ντυμένα με χαρτί γύρω γύρω και στο καπάκι πάλι χαρτί με το όνομα του παιδιού πάνω...θα πάω στο μαγαζί να τα βγάλω φωτό και να ρωτήσω τιμές...και ίσως εκεί να χωρούσε και το σαπουνάκι!μου άρεσε πολύ και η ιδέα του τραπεζιού ευχών με βάζα με γλυκά και ζαχαρωτά! για τις προσκλήσεις εγώ προτιμώ το ένα φύλλο...κραφτ, σφραγίδα και κείμενο στο μπροστινό φύλλο και πίσω τίποτα...άντε με το καλό!

    ReplyDelete
  5. Καλά τα λένε τα κορίτσια. Και Κατερίνα ότι θέλεις, εμείς εδώ είμαστε για να μην μπαίνεις σε έξοδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστω πολυ Μυρτωωωω!! :-))

      Delete
  6. Ευχαριστω κοριτσακια για τις απαντησεις σας!!
    Τα σαπουνακια τα ειχα σκεφτει και εγω αρχικα για μπουμπουνιερα αλλα επειδη τα φτιαχνω στο εργαστηριο μου, σε αλλο οροφο ειναι λιγο δυσκολο να φτιαξω τοσα πολλα κομματια με τα ζουζουνια μες τη μεση!! :-) στο τραπεζι θα εχουμε πολυ λιγοτερο κοσμο (λογω και της μαμας) οποτε σκεφτηκα να τα δωσω εκει ως επιπλεον δωρακι... :-)
    Αλικη μου τα εχω δει τα κουτακια που λες και ηταν αρκετα τσιμπημενη η τιμη τους, και σκετα που τα βρηκα, για να τα στολιζα εγω, ξεκινουσαν απο 1,30 και πανω...!! Ασε που λογω του θεματος θα ηθελα να αποφυγω τα μεταλλικα αντικειμενα!!
    Το κραφτ χαρτακι ειναι must παντως ;-) αρχικα ειχα σκεφτει για καφε κανσον αλλα νομιζω πως θα ειναι πολυ σκουρο....

    ReplyDelete
  7. Με το καλό να ευχηθώ και γω!!! πολλά φιλιά και καλό βράδυ!!! :))))))

    ReplyDelete
  8. Αργω μερικες φορες να περασω απο το μπλοκοσπιτο σου αλλα δεν ξεχνω να ερθω για να μαθω νεα σου.Να εισαι παντα καλα και καλο υπολοιπο εβδομαδας!!Αντε με το καλο η βαφτιση.Σιγουρα τα σαπουνακια θα ηταν πολυ πρωτοτυπο.Υπαρχουν και τα βαζακια που βαζεις μεσα γλυκο του κουταλιου.Ειναι δεμενα με κορδελες.ετυχε να παω τωρα τελευταια και μου αρεσε.Για τα παιδια ειχαν τα γλυφιτζουρια απο ζαχαρωτα που εχουν ζωακια επανω.δεν ξερω τι κοστιζουν ομως.

    ReplyDelete
  9. Τώρα είδα την ανάρτηση σου ...
    Πότε καλέ θα ξεκινήσουμε το εργαστήρι ;;;;

    Θα τα πουμε τηλεφωνικά και απο κοντά εμείς αλλά είπα να κάνω και ένα σχόλιο εδώ!!!

    ReplyDelete
  10. Ειχα καιρο να ερθω απο εδω απο το σπιτικο σου.Περασα για ν'αφησω τις ευχες μου.Tα πιο ομορφα Χριστουγεννα ευχομαι να περασεις κοντα μ αυτους που αγαπας και οτι ποθησεις να'χεις.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ .Χρονια πολλα γεμάτα υγεια και του Χριστου η γέννηση ας μας φέρει ευτυχια!!!!

    ReplyDelete